07:48:05 18.04.2024
Stiri

Investitorul Aeroportului Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a demara CONSTRUCȚIA celui mai mare Terminal de pasageri din regiune, cu o suprafață de peste 32 de mii m.p

Economie 29.01.2020 09:04 Vizualizări1543 Autor: Ziarul National
Investitorul Aeroportului Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a demara CONSTRUCȚIA celui mai mare Terminal de pasageri din regiune, cu o suprafață de peste 32 de mii m.p


Pachetul de documente, inclusiv schița proiectului și actele necesare pentru dobândirea titlului de proprietate asupra terenului pentru construcția noului Terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), a fost transmis Primăriei municipiului Chișinău în vederea obținerii Certificatul de urbanism.

Proiectul conceptual al Terminalului de pasageri al AIC a fost elaborat de biroul de arhitectură „Arhistrat”, în parteneriat cu firma de proiectare „Archform Arhitect”. Proiectul este unic în R. Moldova. Până acum, ceva similar nu a fost construit în țara noastră, dau asigurări arhitecții.

După obținerea Certificatului de urbanism, compania concesionară, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, va elabora documentația detaliată de proiectare și construcție a noului Terminal.

Viitorul Terminal ar urma să aibă o suprafață nu mai mică de 32 mii de m.p. și va putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4,5 milioane de pasageri către 2035. De asemenea, va fi amenajată o parcare auto, inclusiv pentru transportul public.

Citește și: VIDEO, FOTO // „AVIA INVEST” începe construcția celui MAI MARE TERMINAL de pasageri din regiune

Construcția va fi executată în mare parte din sticlă și metal. Terminalul va avea trei nivele sub cota zero și trei nivele deasupra cotei zero.

Recent, noul investitor al AIC, omul de afaceri rus Andrei Goncearenko, a anunțat că intenționează să aloce peste 200 de milioane de euro din fondurile proprii pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului, inclusiv pentru construcția unui nou terminal.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md