03:42:24 29.03.2024
Stiri

FOTO // Captură impresionantă de DROGURI la Cahul. Acestea urmau să fie vândute în locurile de agrement și instituțiile din învățământ din oraș

Social 29.01.2020 12:42 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National
FOTO // Captură impresionantă de DROGURI la Cahul. Acestea urmau să fie vândute în locurile de agrement și instituțiile din învățământ din oraș


Polițiștii din Cahul au anihilat un grup infracțional specializat în comercializarea substanțelor psihotrope de tip ecstasy în proporţii deosebit de mari. Activitatea acestui grup a fost documentată cinci luni, timp în care polițiștii au stabilit mai multe persoane implicate în comercializarea drogurilor pe teritoriul municipiului Cahul, în special în locuri de agrement și instituţii de învățământ.

Liderul acestei grupări s-a dovedit a fi un bărbat de 37 de ani, domiciliat în raionul Cantemir. Suspectul a fost reținut ieri, în momentul când transmitea realizatorilor o cantitate de druguri.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilul și domiciliului acestuia, polițiștii au depistat peste 200 de pastile de tip ecstasy, aproximativ 500 de grame de marijuana uscată, circa 200 de grame de substanţă de culoare albă, cu consistenţă şi miros specific asemănător cu „metamfitamina”, mai multe obiecte improvizate destinate consumului de marijuana (fragmente de sticle din polimer, trabucuri din metal special adaptate), o armă de vânătoare deținută ilegal şi cartuşe.

De asemenea, la domiciliile celorlalți complici implicați în schema infracțională au fost depistate și confiscate o baionetă de tip AK-74, un pistol de model neidentificat cu inscripţia „MP – 654k”, 82 cartuşe neidentificate, calibrul mic și ţigarete cu marijuana uscată.

Prețul substanţelor narcotice confiscate și excluse din circuitul ilegal a fost estimat la 250 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru punerea în circulație a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora. Persoanele vinovate riscă închisoare de la 7 la 15 de ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md