‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju: „Republica Moldova trebuie să exporte nu doar cereale, dar și carne, produse...

Ion Perju: „Republica Moldova trebuie să exporte nu doar cereale, dar și carne, produse lactate”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju susține că, își dorește revitalizarea sectorului zootehnic, astfel încât Republica Moldova să înceapă să exporte nu doar cereale, dar și produse cu valoarea adăugată sporită cum ar fi carnea și produsele lactate. Potrivit lui, în prezent Republica Moldova importă carne care este crescută în alte țări cu materie primă importată din Moldova. O astfel de situație nu este oportună și trebuie schimbată abordarea în acest domeniu, transmite IPN.

„Astăzi exportăm cereale care constituie materie primă și importăm produse cu valoare adăugată sporită. Exportăm cereale și importăm carne și produse lactate. Ne propunem ca sectorul zootehnic să fie revitalizat, să nu exportăm cereale, dar să le transformăm în carne și produse lactate și alte produse cu valoare adăugată sporită. Noi importăm carnea care este crescută cu materie primă din Republica Moldova”, a declarat Ion Perju.

De asemenea, ministrul a afirmat că pentru anul 2020 nu sunt prognozate riscuri în ceea ce privește recoltele și aprovizionarea populației cu produse alimentare. Dar, potrivit lui, depinde foarte mult cum vor fi condițiile climaterice.

„Se fac deja unele examinări, spre regret nu sunt cele mai bune prognoze pentru următoarele două, trei săptămâni”, a menționat Ion Perju.

Potrivit lui, în stratul de suprafață a solului umiditatea este foarte scăzută, iar pe alocuri lipsește.

„Am discutat despre modificările în legislație care ar permite utilizarea la maxim a sistemelor de irigare la scară mică”, a continuat ministrul.

Ion Perju susține că, agricultura nu poate avansa fără un sector de irigații bine dezvoltat. Ministrul dă asigurări că va lua măsurile necesare, astfel ca consumatorul final să nu fie afectat în ceea ce privește produsele strict necesare.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›