‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju: Lista cu 207 companii noi a fost transmisă Rusiei cu solicitarea de...

Ion Perju: Lista cu 207 companii noi a fost transmisă Rusiei cu solicitarea de a le permite să exporte fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a anunțat că, din cele 517 companii care s-au înscris pentru a fi verificate de către experții ruși pentru a obține permisiunea de a exporta pe piața rusă, aproximativ 100 de companii nu au volumele necesare pentru a livra pe piața rusă. Subiectul a fost abordat în cadrul emisiuni „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Totodată, ministrul a mai specificat că, 40-50 de companii produceau alte produse decât cele solicitate de partea rusă. Aproximativ 100 de companii nu aveau niciun pom sădit, nu se ocupau în genere cu agricultura, erau pur și simplu companii de transport sau intermediare despre care nu se știe de unde iau marfa.

„Respectiv, numărul de bază din ce 517 companii inspectate a fost 69 de companii care au întreg lanțul valoric. Adică, și produc, au și spații de depozitare, au case de ambalare, sortare și tot ei se ocupă cu exportul. Plus, 189 de companii care produc, dar nu vor să-și bată capul de export”, a declarat Ion Perju.

În concluzie, autorităților ruse le-a fost transmisă o listă de 207 companii noi cu solicitarea ca să fie introduse în lista de exporturi către piața rusească. Ministrul anunță că, vor exista circa 340 de companii moldovenești care vor exporta fructe și legume în Federația Rusă fără taxe vamale.

Amintim că, Ion Perju a promis după întrevederea cu șeful Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Serghei Dankvert, din 16 ianuarie curent, că la finele lunii ianuarie lista companiilor exportatoare în Rusia va fi extinsă. Aceasta după ce liderul PPPDA, Andrei Năstase, a declarat într-o conferință de presă că „exportul produselor moldovenești în Federația Rusă a fost privatizat de către președintele Igor Dodon în scopuri meschine și rămâne exploatat de șeful statului în detrimentul intereselor producătorilor” și a cerut expelicații de la ministrul Ion Perju și de la ANSA pe acest subiect.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›