‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole460 de antreprenori autohtoni vă așteaptă la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”

460 de antreprenori autohtoni vă așteaptă la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2020, cu genericul Acasă! Autentic! Autohton! și-a deschis larg ușile pentru vizitatori, în cadrul unei ceremonii oficiale, la care au participat membri ai Guvernului Republicii Moldova, Secretari de Stat, Ambasadori Acreditați în Moldova și peste 150 de membri ai delegațiilor din 15 țări.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii (CCI a RM) Moldova Sergiu HAREA, în perioada 29 ianuarie – 02 februarie 2020, pe teritoriul CIE „Moldexpo” (Chișinău, str. Ghioceilor 1), 460 de antreprenori autohtoni, din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari şi alte domenii, își vor promova produsele și serviciile în cadrul Expoziției.

„La ediția curentă participă antreprenori din toate colțurile Republicii Moldova, dornici să-și promoveze produsele și serviciile competitive și calitative, pe piața locală. Pe parcursul celor aproape două decenii de când organizăm acest eveniment, numărul companiilor participante a crescut considerabil, ceea ce denotă un interes sporit al agenților economici față de consumatorul de acasă, dar și al consumatorului față de produsele/serviciile moldovenești”, a mai spus Sergiu HAREA.

Peter MICHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a menționat că evenimentul de astăzi are o importanță majoră la nivel național, dar și internațional, dat fiind faptul că în aceste zile, în Republica Moldova, au venit delegații din peste 15 state, interesați de cooperarea cu antreprenorii autohtoni.

„Aș dori să menționez că începând cu anul curent, agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de prune, struguri și cireșe, fără achitarea taxelor vamale. Acesta demonstrează deschiderea UE față de cetățenii și întreprinderile autohtone”, a mai spus șeful Delegației Uniunii Europene.

În discursul de deschidere a expoziției, Ion CHICU, Prim-ministrul Republicii Moldova și-a manifestat aprecierea pentru Expoziția națională ”Fabricat în Moldova”, eveniment, care, după spusele Prim-ministrului, ar trebui să fie organizat mai des și să-și extindă aria geografică. Totodată, acesta a menționat că susține ideea organizării expoziției ”Republica Moldova Prezintă” peste hotarele țării.

„Vreau să doresc agenților economici, prezenți la expoziție, să le prospere businessul și încă odată vreau să vă asigur că Guvernul Republicii Moldova vă stă la dispoziție și va face tot posibilul să puteți dezvolta afacerea în țara noastră”, a declarat Ion CHICU.

Expoziția multiramurală este structurată în baza conținutului tematic. Expoziţia va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate, în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:

  • Pavilionul Central – întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, standuri colective ale consiliilor raionale;
  • Pavilionul Nr.2 – întreprinderi industriale, producători de mobilă;
  • Pavilionul Nr.3 – companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, organizații non-guvernamentale, dar și meșteșugari;
  • Zona expozițională deschisă – corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, etc.

În cadrul expoziției se va desfășura un vast program de afaceri care va include forumuri, seminare și prezentări de instituții. În cadrul programului de afaceri s-au înscris 8 instituții (Serviciul Fiscal de Stat, ODIMM, CNAS, ANSA, Serviciul Vamal, ANOFM etc) care vor organiza pe parcursul zilelor de expoziție seminare, mese rotunde, ședințe etc.

‹ adv ›

Expoziția va putea fi vizitată în intervalul orelor 10.00-17.00.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›