Actualitate

Autostrada UNIRII rămâne pe hârtie cel puţin până în 2021. Guvernul Orban anunţă că la anul vom avea „documentaţie cap-coadă”

Lucian Bode a precizat că documentația cap-coadă pentru Autostrada Unirii va fi gata în 2021 și că în acest moment nu sunt cunoscute costurile acestui obiectiv de infrastructură.

„Vom avea așadar, anul viitor, o documentație cap-coadă, studiul de fezabilitate revizuit de la Târgu Mureș până la Iași și în acel moment putem discuta despre variante de finanțare. Este falsă ideea că nu avem finanțare că nu avem fonduri europene, dar noi în acest moment nu știm cât costă acest obiectiv. Când vom ști exact cât costă acest obiectiv atunci putem discuta cu partenerii noștrii din Comisia Europeană, putem să discutăm cu instituțiile financiare internaționale să ne finanțeze acest obiectiv”, a completat Bode.

Guvernul discută, în ședința de marți, o ordonanță de urgență prin care președinții de consilii județene să fie numiți de instituție, nu prin votul cetățenilor, așa cum prevede legea în vigoare, au declarat surse guvernamentale, pentru Mediafax. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *