Socialiștii revin la programul „Un medic pentru tine”

Programul „Un medic pentru tine”, lansat în perioada guvernării lui Vlad Plahotniuc și anulat de Guvernul Maiei Sandu, va fi reluat de socialiști. Despre acest lucru a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, consilierul PSRM în Consiliul Municipal Chișinău Dinari Cojocaru.

„În afară de consultația specialiștilor necesari în locația unde sunt solicitați, vom veni și cu un pachet de investigații paraclinice, posibile de a fi efecutate la locul solicităii, ultrasonografia, unele servicii care vor fi mobile”, a menționat Dinari Cojocaru.

Întrebat de ce socialiștii s-au inspirat de la Vlad Plahotniuc, cel care lansase programul pe vremea guvernării PD, consilierul PSRM a menționat că scopul este unul social, și nu politic: „Acest program a fost și în 2006, a fost pornit în mai multe raioane ale RM și asemenea programe la moment sunt utilizate în mai multe state, care la periferie de asemenea au probleme cu cadrele medicale. E un program în susținerea cetățeanului și nu unul politic. Atât timp cât nu putem asigura cadre medicale de anumite specialități sau de înaltă performanță la periferie, nu le putem asigura un loc de trai sau nu îi putem cointeresa să fie acolo, atât timp acest program va fi utilizat”.

Totuși, PSRM nu s-a opus atunci când Guvernul în frunte cu Maia Sandu a stopat programul Un medic pentru tine. „Am susținut Guvernul. Cum puteam să mergem împotriva Guvernului pe care îl susținem? Doamna Sandu avea un mecanism compensator și speram că acest program va fi compensat prin altul. Din motiv că el nu a fost prezentat, am fost nevoiți să implementăm noi unul”, a explicat consilierul.

Ieri, președintele Igor Dodon a anunțat că Moldova va procura 168 de ambulanțe noi, în timpul apropiat.


Pub