Reacția MAI cu privire la decizia Judecătoriei de restabilire a lui Alexandru Pînzari în funcția de șef la IGP. În ce condiții ar putea fi contestată decizia la Curtea de Apel

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție în urma deciziei Judecătoriei, prin care s-a hotărât repunerea lui Alexandru Pînzari în funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție.

Foto: UNIMEDIA

Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, conducerea MAI va avea o discuție cu fostul șef al IGP. „MAI se conformează hotărârii judecătorești pe care o va executa, dar, urmează să aibă loc o discuție între conducerea MAI și Domnul Alexandru Pânzari. Dacă nu se va lua o decizie comună în acest sens, Ministerul va contesta decizia la Curtea de Apel”, a declarat consiliera ministrului, Alina Zbancă.

UNIMEDIA amintește că Judecătoria Chișinău a anulat hotărârea Guvernului din 10 iunie 2019, prin care Alexandru Pînzari a fost sancționat disciplinar cu eliberarea din funcția de şef al IGP. Magistrații au decis că Alexandru Pînzari a fost demis ilegal și obligă Guvernul să fie restabilit în funcție.


Pub