Privatizarea Hotelului Codru, în 2008, a prejudiciat statul cu 162 de mln. de lei: Slusari a cerut de la CNA informații despre o eventuală anchetă în acest sens

Republica Moldova a ratat venituri în sumă de peste 162 de milioane de lei, în urma privatizării Complexului Hotelier Codru. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: codru.md

Potrivit hotărârea Curții de Conturi nr. 51 din 02.07.2010, privatizarea prin concurs comercial a Î.S. “Complexul Hotelier “Codru” în decembrie 2008 s-a efectuat în detrimentul statului, fiind ratate venituri ce ar constitui suma de minimum 161846,5 mii lei.

„Azi am solicitat de la Procuratura Generală informația, dacă acest caz de rezonanță a fost investigat sub prisma Codului penal. Iar de la Agenția Proprietății Publice am cerut componența Comisiei de concurs, care a luat juridic decizia privind "privatizarea" hotelului la preț mizer. Țara trebuie să-și cunoască "eroii"”, se arat în postarea sa.

Precizăm că în locul hotelului, care a aparținut fostului președinte al PD-ului, Vladmir Plahotniuc, va fi construit sediul central al unei bănci comerciale. Complexul de clădiri a fost achiziționat în toamna lui 2016, iar prețul cu care s-a făcut tranzacția nu a fost făcut public.

Potrivit unei investigații rise.md, hotelul a aparținut lui Vlad Plahotniuc. În 2008, complexul hotelier din centrul capitalei a fost vândut cu 50 de milioane de lei, iar ulterior Curtea de Conturi a stabilit că statul a fost prejudiciat în urma acelei tranzacții cu peste 160 de milioane. Hotelul a fost achiziționat de o companie off-shore din Cipru, ca ulterior să ajungă în proprietatea Finpar SRL, o companie ce ar aparține lui Plahotniuc.


Pub