O delegație a Departamentului de Stat al SUA, în vizită în Moldova

Delegația Departamentului de Stat al SUA, condusă de Jorgan K. Andrews, asistentul adjunct al Secretatului de Stat din cadrul Biroului pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii, și Alan Purcell, asistent adjunct al Secretarului de Stat din cadrul Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

Foto: facebook.com/dodon.igor

Alături de ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, delegația Departamentului de Stat american a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon. Subiectele discutate au vizat colaborarea bilaterală în mai multe domenii de interes reciproc, inclusiv consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, implementarea reformelor etc.

„Am exprimat gratitudine pentru sprijinul SUA în promovarea reformelor în domeniul justiției, combaterea corupției, în consolidarea capacităților instituționale ale ministerelor și agențiilor din Republica Moldova”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a vorbit și despre felul în care este implementată reforma justiției: „Aceste obiective majore vor fi realizate consecvent și transparent, conform unui model acceptat de partenerii externi, societatea civilă, profesioniștii din sistem, precum și de forțele politice - guvern și opoziție”.

Igor Dodon a dat asigurări oaspeților din SUA că actuala guvernare „este fermă în decizia de a-și onora toate angajamentele asumate de Republica Moldova față de partenerii externi”.


Pub