(video) Candidatul PUN se retrage din cursa electorală în favoarea lui Grigore Cobzac în alegerile din Hîncești

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Vlad Țurcanu, se retrage din cursa electorală în favoarea lui Grigore Cobzac, care intenționează să candideze independent în cadrul alegerilor parlamentare noi de pe circumscripția 38, Hîncești. Anunțul a fost făcut de conducerea PUN, într-o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Considerăm că prin înscrierea în campania electorală pentru circumscripția 38, Hîncești, a domnului Cobzac se împlinesc criteriile de meritocrație, cunoașterea realităților din circumscripție și autoritate la nivel național. PUN declară că va retrage candidatura lui Vlad Țurcanu și îl va susține necondiționat pe Grigore Cobzac, care are cele mai mari șanse de a învinge candidații PSRM-ului și PDM-ului”, a declarat liderul PUN, Octavian Țîcu.

La rândul său, Vlad Țurcanu a menționat că Grigore Cobzac „trebuie să revină în Parlament, acolo unde îi este locul”.

„Noi am făcut ceea ce trebuia de făcut. Nu ne-am dorit să ne opunem domnului Cobzac, care este primul în măsură să preia acest mandat de deputat, pe care în alte condiții ar fi trebuit să-l câștige în urmă cu un an, acum trebuie să revină în Parlament, acolo unde îi este locul”, a punctat Țurcanu.

De menționat că inițial, propunerea Platformei DA era ca la alegerile de pe circumscripția Hîncești să fie înaintat Grigore Cobzac, cel care a ocupat locul II la alegerile din februarie anul trecut, însă PAS, al cărui exponent este, a anunțat că acesta a refuzat oferta și a înaintat-o pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

Însă, Platforma DA a anunțat că nu va susține pe Olesea Stamate și a făcut apel către toate forțele democratice europene și naționale din Republica Moldova în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția nr.38 Hîncești.

Astfel, membrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Grigore Cobzac, candidează independent în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hîncești.

Cu o reacție în acest sens a venit PAS în care susține că „regretăm situația creată”.

Iar la data de 25 ianuarie, președintele unei organizații locale Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petrușan, a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate, ci pe Grigore Cobzac.


Pub