România: Posibil caz de coronavirus la Cluj

Alertă pentru un caz suspect de coronavirus, în România, în cazul pasagerei unei curse recent aterizate la Cluj-Napoca, informează Digi 24.

Foto: UNIMEDIA

Pasagera urmează a fi preluată și dusă, pentru verificări suplimentare, la Institutul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Autoritățile atrag atenție că, în cazul virusului din China, persoana infectată nu face febră, timp de 2-3 zile, așa cum se întâmplă în cazul gripei sezoniere.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în China a ajuns la 106 morţi şi la 4.515 de cazuri de infectare confirmate, multe alte persoane fiind suspectate că poartă virusul, au informat marţi autorităţile medicale din această ţară.

Autorităţile chineze au izolat mai multe oraşe din provincia centrală Hubei, unde virusul a fost identificat pentru prima dată în luna decembrie, în efortul de a ţine sub control răspândirea bolii.

De asemenea, guvernul a prelungit vacanţa de Anul Nou Lunar cu trei zile până duminică pentru a descuraja oamenii să călătorească, iar autorităţile din Shanghai (est) au solicitat multora dintre companiile din metropolă să rămână închise pentru încă două săptămâni.

Încă 20 de cazuri au fost raportate în regiunile chineze semi-autonome Hong Kong şi Macao şi în Taiwan.

Virusul, care aparţine aceleiaşi familii de coronavirusuri care a provocat focarul de SARS în 2002, s-a extins de asemenea în cel puţin 12 ţări de pe patru continente.


Pub