(stop cadru) Guvernatorul Sankt Petersburgului, despre relația cu Moldova: Este atât de bună încât uiți că nu ai nevoie de traducător

Guvernatorul orașului Sankt Petersburg califică relațiile cu Republica Moldova drept foarte importante și prietenești. Acesta a declarat, mai în glumă, mai în serios, că atunci când are întrevederi cu oficiali moldoveni uită și despre necesitatea unui traducător în astfel de cazuri.

În cadrul unei întrevederi cu primarul general Ion Ceban, guvernatorul Sankt Petersburgului a vorbit despre relațiile cu Republica Moldova în general, dar și despre colaborarea cu Primăria Chișinău.

„Pentru noi, relațiile cu Republica Moldova au o importanță specială, sunt bazate pe încredere reciprocă și prietenie, parteneriat, uiți că nu ai nevoie de traducere. Noi doar nu avem nevoie de traducere, nu?”, a menționat Alexandr Beglov.

„Vom semna un Acord de prietenie cu Chișinăului. În acest sens avem toate posibiliățile și resursele necesare”, a mai adăugat guvernatorul.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în luna februarie, o delegație formată din specialiști din diferite domenii vor veni la Chișinău pentru a acorda suportul și expertiza necesară la elaborarea planului general urbanistic și alte documente cu caracter strategic pentru Chișinău. „Sunt bucuros că avem o deschidere de colaborare din partea conducerii Sankt-Petersburgului și împreună vom realiza mai multe proiecte pentru dezvoltarea Chișinăului”, a subliniat edilul.


Pub