Directorii a 4 fabrici de zahăr din Belarus, de negăsit: Au dispărut concomitent

În Belarus, directorii celor patru fabrici de zahăr care funcționează în țară au încetat să mai apară la locul de muncă, în aceeași zi, scrie Tut.by.

Foto: news.tut.by

Potrivit publicației, directorul unuia dintre combinatele de zahăr a fost scos din avionul care se îndrepta spre Munchen, la 24 ianuarie, și reținut.

Directorii celorlalte 3 întreprinderi de zahăr care activează în Belarus nu s-au prezentat, luni, la serviciu. Unul dintre ei a fost văzut la locul de muncă miercuri, pentru ultima dată, iar vineri urma să plece în vacanță. Oficial, concediul acestuia se încheie pe 4 februarie.

Alți doi directori, care însă nu au concediu, la fel au absentat de la fabricile pe care le conduc, iar angajații spun că nu cunosc nimic despre motivul lipsei lor.

Se presupune că cei 4 șefi de fabrici au fost reținuți în cadrul unei anchete pe dosarul de corupție condus de Comitetul pentru Securitatea Statului. Autoritățile din Belarus nu au făcut, deocamdată, nicio declarație în acest sens, însă până astăzi, în dosarul zahărului ar fi fost reținute deja 11 persoane.


Pub