Rusia: Se pregătesc introducerea unor amenzi usturătoare pentru fraudarea odometrelor şi se mai insistă pe închisoare

Kilometrajul modificat este una dintre cele mai frecvente probleme la cumpărarea unei mașini pe piața second hand. Vânzătorilor necinstiţi nu le este deloc frică să înșele cumpărătorii şi chiar dacă despre fraudă se află ulterior, cum sunt cazuri din experienţa acelorași băieţi de la Auto Inspect, aceste persoane nu se aleg cu nimic, nici un fel de sancţiune.

Dar, în viitorul previzibil, totul se poate schimba, în Federaţia Rusă înaintea Republicii Moldova…

Foto: carvin-info.com

Deputații Adunării Legislative din Sankt Petersburg au analizat încă din martie 2019 impactul unui proiect de lege prin care se doreşte introducerea răspunderii contravenţional-penale pentru înşelarea cumpărătorului, fraudarea informaţiilor sau inducerea în eroare despre starea unei maşini prezentate unui client atunci când este vândută. Acesta a fost aprobat pozitiv şi urmează să ajungă în februarie pe masa deputaţilor din Duma de Stat.

Astfel, în Federaţia Rusă există toate şansele ca să apară foarte curând o amendă foarte mare pentru modificarea parcursului maşinii. Inițiativa relevantă a venit cu influenţă din partea Asociației Dealerilor Auto din Rusia (ROAD) şi s-a discutat încă din anii 2010-2011. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub