Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Judecătorii și deputații din România…

Judecătorii și deputații din România vor rămâne fără pensii speciale. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaţilor din România a adoptat, marţi, 28 ianuarie, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii, transmite Mediafax.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri.

Totodată, deputaţii au respins, în plenul de marţi, amendamentele adoptate în Comisia de muncă, prin care erau eliminate şi indemnizaţiile speciale pentru sportivii de performanţă şi artiştii.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Indemnizaţiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor şi poliţiştilor.

Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, urmând să ajungă la preşedintele României pentru promulgare.

Sursa: mediafax.ro