17:13:43 28.03.2024
Stiri

Victimele represiunilor politice NU mai au dreptul să circule GRATUIT în transportul public din Chișinău. Un consilier municipal remarcă faptul că primarul Ceban ar avea „compasiune” doar pentru cei de la „asediul Leningradului”

Social 28.01.2020 10:34 Vizualizări1110 Autor: Ziarul National
Victimele represiunilor politice NU mai au dreptul să circule GRATUIT în transportul public din Chișinău. Un consilier municipal remarcă faptul că primarul Ceban ar avea „compasiune” doar pentru cei de la „asediul Leningradului”


Victimele represiunilor politice nu mai au dreptul, de la 1 ianuarie 2020, de a călători în transportul public din Chișinău pe gratis.

Consiliera municipală din partea Partidului Liberal, Veronica Herța, susține că această „batjocură” a fost votată de către aleșii locali socialiști, împreună cu cei de la PAS și PPDA.

„Începând cu 2020, persoanele care au fost supuse represiunilor în baza deciziilor NKVD-ului și KGB-ului, cele care au fost închise în lagărele de concentrare sovietice, exilate sau trimise la muncă silnică în condiţii neomenești nu mai au dreptul de a călători gratis în transportul public. Această batjocură la adresa unor oameni bătrâni, săraci și necăjiți de soartă are loc datorită votării bugetului pe 2020 cu aceste modificări de către PSRM, PAS și PPDA”, a aczat Herța.

Consiliera promite că va cere la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău „repararea acestui abuz și acordarea în continuare a acestui drept” persoanelor care au avut de suferit de pe urma regimului sovietic, inclusiv angajațiilor Poliției și polițiștii de frontieră, care au fost excluși din categoria persoanelor care vor beneficia de acest drept.

Liberala remarcă faptul că primarul Chișinăului, Ion Ceban, ar avea „compasiune” numai pentru cei care au suferit de pe urma „asediului Leningradului”, făcând referire la vizita acestuia la Sankt Petersburg.

„Care este oare fața adevărată a lui Ion Ceban? Sau compasiune ne manifestăm doar în poze la Sankt Petersburg, unde a mers și a depus flori în memoria celor care au suferit de pe urma asediului Leningradului, în timp ce bătrânilor din orașul lui li se ia și ultimul drept, oare oamenii care mai rămas printre noi, în mare parte fiind astăzi la limita sărăciei, nu trebuie să simtă un mic sprijin din partea noastră?”, a întrebat, pe Facebook, Veronica Herța.

Menționăm că în R. Moldova au rămas doar puțin peste nouă mii de victime ale represiunilor politice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md