19:38:09 19.04.2024
Stiri

Premiu Grammy pentru un DIRIJOR român, născut la Timișoara

Monden 28.01.2020 17:30 Vizualizări2114 Autor: Ziarul National
Premiu Grammy pentru un DIRIJOR român, născut la Timișoara


Dirijorul Cristian Măcelaru în vârstă de 39 de ani a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”.

Măcelaru este al doilea dirijor român care câștigă un astfel de premiu după victoria lui Christian Badea din 1985, scrie adevărul.ro.

Împreună cu violonista scoțiană Nicola Benedetti, Cristian Măcelaru și Orchestra Simfonică din Philadelphia au câștigat premiul Grammy pentru „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”.

Premiul a fost acordat pentru albumul ce cuprinde compoziții de Wynton Marsalis – Concertul în re major pentru vioară şi orchestră şi Suita pentru vioară, care pot fi ascultate pe site-ul Radio România Muzical.

Din 2021, Cristian Măcelaru va fi directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, după ce a fost numit în noiembrie 2019. În prezent, el este dirijorul-șef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln – Germania.

Cristian Măcelaru s-a format ca violonist în România, în oraşul Timişoara, devenind la 19 ani cel mai tânăr concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Miami. „Am crescut într-o familie cu zece fraţi în care era un program foarte bine definit vizavi de şcoală şi studiul muzical. La sfârşitul clasei a doua, am început să cânt în orchestra bisericii. Activităţile din casă se reduceau la făcut focul şi ce era strict necesar, pentru că eram cel mai mic. Din clasa a cincea m-am axat foarte mult pe concursuri naţionale şi internaţionale de vioară. Dimineaţa eram la şcoală, iar ziua studiam”, povestea anterior dirijorul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md