01:54:23 29.03.2024
Stiri

Jocul „de-a coronavirusul”. Cea mai vândută aplicaţie în China. Scopul: Eliminarea umanităţii

Știri 28.01.2020 19:33 Vizualizări1617 Autor: Ziarul National
Jocul „de-a coronavirusul”. Cea mai vândută aplicaţie în China. Scopul: Eliminarea umanităţii


Săptămâna trecută, un joc a devenit cea mai vândută aplicaţie în China, pe fondul epidemiei cu virusul Wuhan. Jocul se numeşte Plague Inc, a fost creat de compania britanică Ndemic Creations cu opt ani în urmă şi pune jucătorul în postura de a controla răspândirea unui agent patogen.

Virusul, bacteria, ciuperca sau parazitul jucătorului trebuie să se răspândescă în întreaga lume, scopul fiind de a elimina umanitatea. Jucătorul cotrolează factori mutageni, posibilităţile de răspândire a bolii, simptomele şi gradul de gravitate al bolii şi este pus în competiţie cu autorităţile sanitare care instituie carantine şi cu cercetătorii care caută leacul bolii.

Doar varianta Android a jocului are în prezent mai mult de 50 de milioane de descărcări şi este cotată cu 4,4 stele din 5 posibile pe play.google.com, platforma oficială de distribuţie. Cu totul jocul are 120 de milioane de descărcări din 2012 şi a fost nominalizat la numeroase premii.

Ceatorul este James Vaughan, un consultant în afaceri din Londra, care a dezvoltat jocul cu ajutorul a 3 freelanceri şi cu un MacBook împrumutat de la părinţi. Bugetul total pentru prima versiune a jocului de fost de sub 5.000 de dolari. Analiştii pun popularitatea jocului pe seama faptului că extincţia omenirii este abordată printr-o premisă umoristică.

Popularitatea jocului a crescut considerabil după declanşarea epidemiei din Wuhan, compania producătoare fiind pusă în situaţia de a îndruma oamenii spre surse oficiale de informare, după ce a fost asaltată de întrebări legate de răspândirea bolii. Mai mult, pe 24 ianuarie site-ul companiei a încetat să mai funcţioneze, din cauza numărului mare de jucători şi accesări.

Într-un comunicat, compania a avertizat că jocul a fost creat din dorinţa de a fi „realist şi informativ, fără a încercă să transforme problemele din lumea reală în ceva senzaţional”.

Plague Inc nu este unic.

Prima variantă a unui joc de acest tip se numeşte Contamination şi a apărut în 1985. Jucătorul controla organizaţii de sănătate şi se lupta cu o serie de boli folosind diverse unelte, fiind un Plague Inc pe dos.

În prezent, în ecosistemele jocurilor de mobil, popularitatea Plague Inc a fost multiplicată în câteva zeci de aplicaţii care folosesc aceeaşi idee.

„Outbreak Infect the World” păstrează gameplay-ul din Plague Inc – crearea unui agent patogen, răspândirea lui, gradul de contagiune şi de severitate a bolii şi simptomelor, cautarea unui leac. Jocul are mult mai puţine descărcări şi a primit 4,1 stele din 5 posibile.

„Universe Pandemic” (peste 100.000 de instalări, 3,9 puncte) şi „Bacterial Takeover” (4,3 puncte, peste 1 milion de instalări) extind ideea din Plague, pentru că bacteria pe care jucătorul o creează trebuie să infecteze universul.

O abordare cumva mai radicală este „Bio Inc. Nemesis - Plague Doctors”, un simulator în care jucătorul conduce o echipă de medici care îşi îmbolnăvesc pacienţii. Jocul este în dezvoltare, dar poate fi instalat şi derivă din „Bio Inc - Biomedical Plague and rebel doctors”, dezvoltat de DryGin Studios, unde ideea este de a îmbolnăvi o singură persoană, prin crearea de boli unice, impulsionînd factori de risc şi încetinind însănătoşirea, în timp ce o echipă de medici caută un remediu. Jocul are 4,3 puncte şi mai mult de 10 milioane de instalări.

În „Lapse: A Forgotten Future” (4,6 puncte, peste 5 milioane de instalări) jucătorul este liderul unei naţiuni care trebuie să decidă care sunt căile de urmat în lupta cu bolile, dar nu numai, ci şi cu foametea sau războiul.

Sursa: gandul.info


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md