“Aceeași Mărie, cu altă pălărie”: Oamenii corupți din învățământ sunt înlocuiți cu alții

by D M
Distribuiti mai departe...

“Aceeași Mărie, cu altă pălărie”: Oamenii corupți din învățământ sunt înlocuiți cu alții. Afirmația a fost făcută într-un live pe Facebook de Margarita Răducan, membră a Partidului Nostru Chișinău, după o monitorizare a felului în care stau lucrurile la Direcția municipală Educație. Răducan a constatat că în funcțiile cheie vin persoane compromise sau unele care nu se opun schemelor de corupție, existente în sistem.

După demisia șefei de la direcția municipală Educație, a doua zi au fost semnate demisiile celor doi șefi adjuncți ai direcției, ca a doua zi primarul să numească un nou șef adjunct. Acesta este nimeni altul decât Andrei Pavaloi, deloc nou în sistem. Acesta vine din sectorul Râșcani unde au fost înregistrate cele mai mari nereguli și abuzuri de utilizare a banilor publici. Știm acest lucru din presă și în urma vizitelor dese ale CNA. Vedem în capul mesei pe Viorica Negrei, acea șefă adjunctă care de ani buni este în această direcție. De ce acești oameni. Unde sunt oamenii corecți, integri, nepătați, pe care îi așteptăm și de care are nevoie învățământul. Se schimbă doar “krîșa” în educație și atât?”, întreabă Răducan, care spune că lucrurile stau prost la capitolul Educație și la direcțiile de sector, printre care și cea de la Ciocana.

Dacă facem o mică incursiune în toate direcțiile vedem că la Ciocana este un șef, numit în aprilie 2019, sector problematic în care se schimbă foarte des șefii. Știm că șefii se schimbă foarte des atunci când există scheme și dacă omul nu le acceptă, el este pur și simplu demis. Persoana numită acum nu are nicio tangență cu învățământul și plecat fiind de 7 ani peste hotare nu cred că știe cum trebuie schimbată educația în municipiu. Dacă observăm, nu se fac mari schimbări. Din interimari se fac șefi și din șefi trec la Direcția generală”, afirmă Răducan, care spune că în acest sector este nevoie de o altă abordare, iar lucrurile trebuie să se schimbe cu adevărat.

Pseudo-schimbările la Direcția Generală Educație, Tineret & Sport.

Pseudo-schimbările la Direcția Generală Educație, Tineret & Sport.

Опубликовано Ilian Cașu Вторник, 28 января 2020 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...