(live) Renato Usatîi se întâlnește cu fanii echipei Zaria Bălți. Suporterii sunt îngrijorați de soarta clubului

video–renato-usatii-a-facut-cadou-de-100-de-mii-de-dolari-pentru-victoria-fc-zaria-19476

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a avut o discuție cu fanii clubului Zaria Bălți pe subiectul viitorului echipei. Într-o scrisoare adresată edilului, suporterii cer ca Usatîi să se implice direct în treburile de management al clubului.

Un suporter pe numele Stepan a declarat că el, împreună cu alți fani, a venit să discute cu primarul despre soarta echipei Zaria, întrucât situația financiară a echipei se află într-o stare deplorabilă. De asemenea, fanii își doresc ca Zarea Bălți să-și întoarcă denumirea veche de Olimpia Bălți (n.r. acest brand îi aparține lui Serghei Chiseliov, ex-deputat PDM în legislatura anterioară). Într-o intervenție video, Usatîi a declarat că practic este imposibil ca să întoarcă această denumire, deoarece Chiseliov cere o recompensă pentru această denumire).

Clubul a fost fondat în anul 1984 cu denumirea FC Zarea Bălți, iar în 1991 a fost redenumit în FC Olimpia Bălți, pentru ca în iulie 2014 să revină la denumirea veche FC Zaria Bălți.

Cea mai mare performanță a clubului a fost cucerirea medaliilor de bronz în sezoanele 1994/1995 și 2009/2010 și cucerirea Cupei Naționale în sezonul 2015/2016. În anul 2010 Olimpia a debutat în competițiile europene, participând în UEFA Europa League, cu antrenorul Nicolae Bunea pe bancă. La 1 martie 2012, Serghei Chiseliov, finanțatorul clubului, a anunțat că echipa se retrage din Divizia Națională în semn de protest față de conducerea Federației Moldovenești de Fotbal. În aceeași zi, Primăria Municipiului Bălți a precizat că echipa va continua să evolueze în Divizia Națională și va disputa meciurile cu jucătorii de la echipa a doua, discipoli ai școlii bălțene de fotbal.

La 7 martie 2013 Chiseliov a afirmat că nu mai are pretenții față de FMF și și-a cerut scuze de la Pavel Ciobanu. În același context, el a anunțat că renunță la intenția de a retrage echipa din campionat și va continua finanțarea ei. În iulie 2014, noua conducere a clubului, în frunte cu directorul general Ivan Coroliuc, managerul Grigorii Donțul și directorul tehnic Veaceslav Rogac, a anunțat schimbarea denumirii clubului în Zaria Bălți, din cauza că proprietarul anterior al clubului a oferit drepturi pentru brandul „Olimpia” doar până la 1 iunie 2014.

În ultimul sezon, Zaria a evoluat în Divizia A și a încheiat campionatul pe locul 12 cu 36 de puncte în palmares.

Privește mai jos live-ul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente