(video) Lista drumurilor din Moldova care vor fi reparate în 2020

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a susținut astăzi un briefing de presă în cadrul căruia a prezentat programul de modernizare și dezvoltare a rețelei drumurilor, precum și evoluția procesului de licitație pentru contractarea companiilor care urmează să efectueze în anul 2020 lucrările de construcție a drumurilor.

Te invităm să vezi mai multe grafice, scheme şi sume în prezentarea ataşată:

https://rlive.md/embed/105061.html

În anul curent urmează să fie lansată reabilitarea și modernizarea drumurilor: M5 Criva – Bălți, R21 Morozeni – M5, M2 Drumul de centură a municipiului Chișinău (sector numărul 2) și construcția drumurilor М3 – ocolire Cimișlia și М3 – ocolire Vulcănești. Lungimea totală a drumurilor care urmează să fie lansate spre licitație constituie 170 km, iar costul estimativ este de 3.565 milioane lei.

Totodată, urmează să fie modernizați și alți 184 km de drum, la care procesul de licitație deja a fost închis, costurile fiind de circa 2.225 milioane lei. Aici se includ următoarele porțiuni de drum: R13 Bălți – Florești R 14, R30 Căușeni – Ștefan Vodă, R31 Tudora Palanca, G109 Delacău – Bulboaca etc.

Banii pentru aceste lucrări sunt alocați din surse externe de la următorii parteneri de dezvoltare: Comisia Europeană, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, și Banca Europeană de Investiții.

În perioada imediat următoare se va încheia procesul de selectare a porțiunilor de drum comunale care urmează să fie reabilitate din surse financiare ale bugetului de stat. În total, în anul curent pentru modernizarea infrastructurii vor fi alocați aproximativ 5 miliarde de lei!

Actualmente, rețeaua publică de drumuri din ţară are peste 10.000 de kilometri, dintre care aproape șase mii de km sunt administrate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, prin intermediul Administrației de Stat a Drumurilor. Dintre acestea, circa 1.730 de km de drum constituie rețeaua prioritară, iar peste 4120 de km – rețeaua secundară.

Vezi şi:

Numărătoare inversă! Din primăvară s-ar putea începe construcția de drumuri în valoare de circa $500 milioane

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/