(video) Poliția a stat la pândă și a filmat totul! Iată ce se întâmplă zilnic în sectorul Buiucani și nu numai acolo

Acum câteva ore, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au început să desfăşoare operațiunea “Pietonul”, începând din capitală, dar într-un alt format. Toate persoanele care traversau strada neregulamentar au fost amendate instant!

Celor care nu aveau acte la ei le-a fost stabilită identitatea și întocmit procesul-verbal pe loc.

Sancționați au fost și conducătorii auto care nu au cedat trecerea persoanelor care traversau pe spațiile destinate lor.

Pietonii nedisciplinați au fost sancționați

Astăzi, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfășurat operațiunea „Pietonul”, dar într-un alt format. Toate persoanele care traversau strada neregulamentar au fost amendate. Celor care nu aveau acte la ei le-a fost stabilită identitatea și întocmit procesul-verbal pe loc.

Sancționați au fost și conducătorii auto care nu au cedat trecerea persoanelor care traversau pe spațiile destinate lor.

Amintim că 58 de persoane care traversau strada neregulamentar au decedat, anul trecut, în cele 344 de accidente rutiere. Alți 295 de oameni au rămas traumatizați pe viață.

Operațiunea va dura o lună pe întreg teritoriul țării.

Îndemnăm participanții la trafic să-și asume acțiunile de pe traseu și să nu-și riște viața.
#păcat_că_vă_este_frică_de_amenzi_și_nu_de_moarte

Posted by Inspectoratul Național de Patrulare al IGP on Tuesday, January 21, 2020

Operaţiunea este organizată pentru combaterea neregulilor în acest sens şi educarea cetăţenilor. Doar în 2019, 58 de persoane care au traversat strada neregulamentar aşa şi nu au mai trecut de partea cealaltă a drumului. Din cele 344 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, alți 295 de oameni au rămas traumatizați pe viață.

Operațiunea “Pietonul” de la începutul acestui an va dura o lună de zile pe întreg teritoriul țării! Poliţia îndeamnă participanții la trafic să-și asume acțiunile de pe traseu și să nu-și riște viața.

Totuşi, unii nu înţeleg acest lucru şi continuă să se expună pericolului. Noi imagini înregistrate cu o cameră ascunsă demonstrează acest lucru. Zona din staţia Cinematograful Flacăra din sectorul Buiucani este un adevărat focar de astfel de încălcări şi poliţia ar putea aduna bani din zeci din amenzi, dacă s-ar dori asta.

Fii pieton responsabil!

Nu-ți risca viața pentru câțiva pași în plus. Dintr-o parte în cealaltă a străzii se pot întâmpla multe. Traversând drumul neregulamentar faci victimă și șoferul.
Amintim că, angajații INP desfășoară operațiunea „Pietonul” pe întreg teritoriul țării. Cei care traversează strada neregulamentar sunt sancționați de rând cu conducătorii auto care nu cedează trecerea pietonilor în locurile unde ultimii au prioritate.
#nu_risca_respectă_i_pe_cei_din_jurul_tău_fii_pieton_responsabil

Posted by Inspectoratul Național de Patrulare al IGP on Friday, January 24, 2020

Potrivit legislaţiei în vigoare, neacordarea de prioritate legală pietonilor sau cicliştilor se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale (900-1.500 de lei) şi cu aplicarea a 4 puncte de penalizare. Încălcarea de către conducătorul de vehicul a dispoziţiilor prevăzute anterior şi care au generat o situaţie de accident de circulaţie se sancţionează cu amendă de la 25 la 40 de unităţi convenţionale (1.250-2.000 de lei) sau cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

În cazul pietonilor, dacă aceştia traversează partea carosabilă a drumului sau se deplasează pe ea în locuri neindicate, sancţinea constituie un avertisment sau o amendă de până la 450 de lei. Dacă au generat o situaţie de accident de circulaţie atunci sancţiunea constituie deja o amendă de până la 600 de lei.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/atentie-inp-anunta-o-operatiune-de-prevenire-a-accidentelor-rutiere-produse-din-cauza-vitezei/

https://autoblog.md/culmea-nesimtirii-un-sofer-a-demonstrat-astazi-ce-inseamna-sa-ai-permis-dar-sa-nu-poti-parca-normal/

(video) După ce criterii se conduc inspectorii INP atunci când decid să oprească o mașină în trafic

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/