‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDezastru într-o fermă de pui din Marea Britanie. Cadavre de păsări aruncate peste ouăle...

Dezastru într-o fermă de pui din Marea Britanie. Cadavre de păsări aruncate peste ouăle ce urmau să ajungă în supermarkete

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Unei ferme de pui care aproviziona o serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie cu ouă „free range”, de la găini crescute „în libertate”, i s-a suspendat licenţa după ce inspectorii instituţiei au găsit cadavre în stare de putrefacţie, găini sângerânde şi condiţii mizere, scrie businessmagazin.ro cu referire la Daily Mail. Aceştia au intervenit la ferma Hoads din Hastings, East Sussex, după ce au fost şocaţi să descopere toate cele de mai sus.

O serie de supermarketuri printre care Tesco, Sainsbury’s, Asda şi Morrisons vindeau ouă free range cu preţul de 2 lire/cutia de şase bucăţi. Reprezentanţii Tesco au declarat că, sunt profund tulburaţi de imaginile din interiorul fermei şi că vor stopa vânzarea ouălelor provenite de la respectiva unitate până nu va fi încheiată investigaţia. Sainsbury a declarat, de asemenea, că va stopa orice altă nouă comandă.

Un videoclip şocant publicat de un grup pentru protecția animalelor din Brighton, prezintă cadavre de păsări parţial descompuse aruncate pe podelele hambarelor sau pe rafturi, spaţii mizere în care erau ţinuţi puii şi găinile care erau folosite pentru a depune ouă. Fotografiile înfăţişează de asemenea o găină cu dificultăţi de mers, alta cu faţa deformată şi o a treia cu un picior răsucit.

RSPCA Assured, care supraveghează certificarea fermelor care vând free range a luat decizia de a suspenda activitatea fermei.

„Suntem şocaţi şi îngroziţi de această înregistrare şi înţelegem de ce oamenii sunt supăraţi. Orice acuzaţii privind probleme de bunăstare din fermele certificate RSPCA Assured sunt luate extrem de în serios, motiv pentru care am suspendat acreditarea fermei în timp ce investigăm urgent problema.”

Hoads Farm a declarat pentru BBC că standardele sale respectă atât legislaţia UE, cât şi pe cele stabilite de RSPCA Assured şi BEIC Lion standard.

„Materialul video publicat nu reflectă în niciun fel fermele noastre şi/sau bunăstarea găinilor noastre. Toate unităţile primesc vizite de rutină din partea organisme independente, atât anunţate cât şi neanunţate pentru a se asigura că standardele sunt menţinute” a declarat Hoads Farm.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›