Principală  —  IMPORTANTE   —   Pînzari, după ce instanța a…

Pînzari, după ce instanța a dispus restabilirea lui în funcția de șef al IGP: „O revenire necondiționată nu m-ar aranja”

Foto: politia.md

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, obligă Guvernul R. Moldova să-l restabilească pe Alexandru Pînzari în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Totuși, nu este sigur că va reveni.

Contactat de ZdG, Pînzari a menționat că a atacat hotărârea Guvernului pentru că a considerat-o „ilegală”, iar „acum, judecata a dovedit acest lucru”.

El a menționat că activează în prezent în Serviciul de securitate din cadrul unei companii petroliere și îi este „complicat” să spună dacă va reveni la IGP.

„O revenire necondiționată nu m-ar aranja. Ca să lucrezi, trebuie să ai echipă. Vedem. Voința ministrului trebuie să fie. E o funcție cu înaltă responsabilitate, obiective foarte serioase sunt puse în față”, a comentat acesta pentru ZdG.

Conform hotărârii, Pînzari va primi și salariu pentru „absența forțată de la muncă” din data eliberării din funcție și până la restabilire. De asemenea, de la Guvern urmează a fi încasată o sumă de 5000 de lei în folosul lui Alexandru Pînzari cu titlu de asistență juridică.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Alexandru Pînzari a fost demis de Guvernul Sandu în iunie 2019, la propunerea vicepremierului Andrei Năstase, al cărui cumătru, Gheorghe Balan, a fost numit în funcție.

Balan și-a depus demisia din funcție de șef interimar al IGP în noiembrie. Actualmente, funcția este ocupată de către Vadim Cojocaru.