Șase kilograme de aur și argint, aduse ilegal din Turcia pentru comercializare. Un moldovean, condamnat la patru ani de închisoare pentru contrabandă

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Republica Moldova, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce a încercat să introducă prin contrabandă din Turcia, patru kilograme de aur și peste două kilograme de argint, ce urmau a fi vândute în Republica Moldova.

Foto: http://procuratura.md/

Bărbatul a fost reţinut în flagrant delict, în anul 2018, atunci când împreună cu un alt cetăţean moldovean, au introdus în ţară, fără acte de provenienţă, o cantitate de 4 kg de bijuterii de aur şi peste 2 kg de articole din argint, din Turcia, destinate comercializării în Republica Moldova.

Ulterior, au fost plasaţi în arest.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, nu are antecedente penale, iar acest fapt a contribuit la pronunţarea unei pedepse mai blânde, comparativ cu termenul maxim de 10 ani pedeapsă cu închisoarea.

La insistenţa procurorilor, instanţa de judecată l-a obligat pe bărbat să plătească în contul statului şi suma de peste 170 mii lei, aşa cum mijlocul de transport care i-a fost confiscat după ce a comis crima nu-i aparţinea, iar legea prevede obligativitatea confiscării bunurile folosite la comiterea infracţiunilor.

În privinţa celui de-al doilea învinuit, procurorii au trimis dosarul spre examinare în judecată.


Pub