Cum arată spitalul din Wuhan, la 4 zile de la începerea lucrărilor

La 4 zile de la demararea construcțiilor, chinezii au turnat deja fundația noului spital din Wuhan, unde vor fi tratați peste 1000 de pacienți infectați cu coronavirus și care urmează să fie gata pe 3 februarie, relatează Daily Mail, citat de stirileprotv.ro.

Foto: Agerpres

Imagini filmate din dronă și difuzate de People’s Daily arată zeci de camioane, excavatoare și macarale care lucrează încontinuu.

China a anunțat că vor construi cel puțin patru spitale pentru pacienții infectați cu coronavirus, pentru a limita pe cât se poate răspândirea virusului. Două dintre aceste proiecte, ambele din Wuhan, au fost urgentate și trebuiesc finalizate în 10, respectiv 15 zile.

Lucrările trebuiesc finalizate în timp record, pentru ca spitalul, construit din prefabricate, pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, să îşi deschidă porţile pe 3 februarie, potrivit agenţiei Xinhua.

La construcția spitalelor vor colabora patru institute de cercetare și companii de construcții ale guvernului de la Beijing.

Spitalul este modelat după un centru medical temporar, construit la Beijing în doar o săptămână, în 2003, unde au fost tratați bolnavii de SARS în timpul epidemiei din urmă cu 17 ani.


Pub