(doc) Alexandru Pînzari ar putea reveni la șefia IGP: Judecătoria Chişinău obligă Guvernul să-l repună în funcție

Alexandru Pînzari a fost demis ilegal de la conducerea Inspectoratului General al Poliției (IGP). Cel puțin aceasta arată o decizie a Judecătoriei Chişinău, sediul Rîşcani.

Foto: tv8.md

Potrivit instanței, hotărârea Guvernului din 10 iunie 2019, prin care Alexandru Pînzari a fost sancţionat disciplinar cu eliberarea din funcţia de şef al IGP se anulează.

Magistrații Judecătoriei Chişinău au decis că Alexandru Pînzari a fost demis ilegal și obligă Guvernul să fie restabilit în funcţie.

Totodată, MAI şi Guvernul, conform aceleiaşi hotărâri ale magistraţilor, urmează să-i achite fostului șef IGP salariul pentru absenţa forţată de la muncă pentru perioada din data eliberaării ilegale din funcţie și până în data restabilirii în funcţie.

De asemenea, lui Pînzari îi vor fi plătite despăgubiri în valoare de 5 000 de lei cu titlul de asistenţă juridică.

Decizia poate fi atacă la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

La momentul actual, IGP este condus de către ex-directorul-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Vadim Cojocaru. Acesta a fost numit în funcție de actualul ministru de Interne, Pavel Voicu.

decizie judecătorească / Sursa:deschide.md

Alexandru Pînzari a fost demis de către fostul ministru de Interne, Andrei Năstase.

Alexandru Pînzari a fost șeful Inspectoratului General al Poliției din anul 2016 până în luna iunie 2019. Anterior a deținut și funcția de Director interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (2015-2016), șef adjunct al Poliției Criminale a Direcției Generale Servicii Operative (2010-2014).


Pub