Ion Chicu, într-o vizită în Polonia: Premierul, alături de alți oficiali din cca 60 de ţări, a comemorat victimele Holocaustului

Prim-ministrul Ion Chicu se află într-o vizită de lucru în Republica Polonă, cu ocazia participării la cea de-a 75-a Aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Foto: UNIMEDIA

Premierul a avut o ședință de lucru cu Bogdan Marek Gruszka, Președintele Consiliului de administrare al companiei polone „Sinergia Trans”.

Șeful Guvernului a participat la ceremonia de comemorare în fața „Porții Morții” a fostului lagăr de concentrare de la Auschwitz, care, în prezent a devenit un muzeu și memorial. Evenimentul a reunit șefi de state și guverne din cca 60 de ţări.

În cadrul manifestației, participanții au depus lumânări la monumentul Birkenau, în semn de comemorare a consecințelor Holocaustului.

De asemenea, premierul a avut o ședință de lucru cu Stanislaw Han, Director general al companiei farmaceutice „Hasko-Lek”, membrul Consiliului Economic pe lângă Președintele Republicii Polone.

De menționat că astăzi, 27 ianuarie, este marcată Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.


Pub