Un primar sătesc din raionul Ialoveni riscă să fie demis, după ce a semnat acte în interesul soției

Un primar sătesc din raionul Ialoveni, în perioada februarie 2014 – septembrie 2019, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, nedeclarând și nesoluționând conflictele de interese. Astfel, alesul local riscă să-și piardă fotoliul.

Foto: tv8.md

Potrivit ANI, primarul a emis, a semnat și a încheiat acte administrative și juridice în care a avut interes personal rezultat din relația cu persoana apropiată – soția.

În Actul de constatare se menționează că ANI va sesiza Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, în termen de 5 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea inițierii procedurii de revocare din funcția de primar.

Concomitent, persoana supusă controlului se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pe o perioadă de 3 ani, din data încetării înainte de termen a mandatului.

De asemenea, persoana supusă controlului, după încetarea mandatului, va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.


Pub