Oamenii care mișcă munții din loc vor fi premiați în cadrul unui concurs

PE SCURT

Tinerii antreprenori și mici comunități adunate în jurul obiectivului comun de îmbunătățire a spațiului lor de trai, organizații ale societății civile care luptă pentru transparență și corectitudine sunt dați în căutare. Este vorba despre cea de-a doua ediție a concursului „Champions of Change” care continuă să promoveze povești de succes și să stimuleze mai multe inițiative publice. 

La concurs mai pot participa și comunități academice care lucrează asupra unor idealuri de anvergură, atât acasă, cât și în întreaga comunitate europeană. Astfel, competiția este deschisă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, din țară și diaspora, care au avut rezultate remarcabile în activități comunitare și/sau de interes public pe parcursul anului 2019. Cei 15 finaliști ai căror inițiative și proiecte realizate pe parcursul anului 2019 au avut impact și continuitate vor primi trofeul din bronz Champion of Change.

PE LUNG

Gala Premiilor Champions of Change va fi organizată pe 10 Aprilie 2020, când trei, cele mai bune inițiative vor fi premiate cu granturi și sprijin financiar din partea partenerului Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, FNF, pentru un nou proiect sau inițiativă.

Până atunci  LID Moldova anunță perioada de aplicare deschisă și încurajează doritorii să participe la concurs pentru a câștiga cele trei premii de a câte 1000 euro fiecare. Concursul se desfăşoară online în perioada 20 ianuarie – 20 februarie 2020. Regulamentul poate fi accesat pe website-ul și pe pagina de Facebook a LID Moldova.

În prima etapă de jurizare se vor alege maxim 15 finaliști dintre toți cei înscriși la concurs. 

Membrii juriului desemnați de echipa LID Moldova vor alege în calitate de câștigători pe oricine consideră relevant conform următoarelor criterii:

  • Inițiativele sau proiectele candidatului (realizate în anul 2019) au impact și continuitate în societate;
  • Creează, promovează standarde și așteptări noi în domeniul de activitate;
  • Integritatea și reputația personală și profesională este ireproșabilă;
  • Este deschis să coopereze și să susțină inițiativele similare sau conexe, inclusiv prin schimb de experiență și mentorat;
  • Persoana este dedicată apărării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și valorilor democratice.

„Viitorul este în mâinile celor care acționează și își asumă responsabilități, indiferent de circumstanțe sau contexte politice. Celor care în pofida provocărilor și eșecurilor, merg înainte, reușesc și încurajează noi schimbări. Ei sunt adevărații campioni”, menționează organizatorii. 

Toți participanții la concurs vor fi  invitați la Gala de decernare a premiilor, în cadrul căreia campionii desemnați de juriu vor primi statueta din bronz „Champion of Change”. Cele mai bune inițiative vor fi premiate cu granturi și sprijin financiar din partea partenerului Friedrich Naumann Foundation for Freedom pentru o inițiativă sau proiect nou.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.