Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă lucrările de salubrizare, demontare a panourilor publicitare şi evacuare a gheretelor în capitală

   2406

Primăria municipiului Chişinău informează că în capitală continuă lucrările de salubrizare manuală și mecanizată a străzilor, curățarea trotuarelor, salubrizarea curților de blocuri, a sectoarelor particulare, în zonele industriale şi pe arterele principale ale oraşului.

În procesul de salubrizare sunt antrenate serviciile municipale de profil, preturile de sector și gestionarii fondului locativ.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, Î .M. „Regia Exdrupo" a intervenit la salubrizarea mecanizată și manuală, pe 11 de străzi din nucleul istoric al orașului, precum și din sectoare, evacuând 22 de curse de gunoi.

Regia locativ-comunală și amenajare acționează zilnic cu 360 de muncitori și 15 unități de tehnică, la salubrizarea teritoriului de uz comun, a trotuarelor și în curțile de bloc. În perioada 20-25 ianuarie, curent din sectoarele capitalei au fost evacuate 120 de rute de deşeuri menajere şi frunziş. 

De asemenea, continuă demontarea şi evacuarea gheretelor şi a dispozitivelor publicitare stradale amplasate neautorizat. Până în prezent, de pe străzile capitalei au fost evacuate 236 de gherete, precum și 452 de panouri publicitare stradale neautorizate.