Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea Campaniei de prevenire a pungăşiilor în transportul urban de pasageri și pieţele capitalei

   3211

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 27 ianuarie - 16 februarie 2020, în capitală se va desfăşura Campania de prevenire a pungăşiilor în unitățile de transport public pasageri şi în pieţele comerciale.

Acţiunea se desfășoară cu genericul: „Siguranţa bunurilor Dumneavoastră depinde de fiecare din noi" şi este lansată de Poliţia capitalei în parteneriat cu administraţia publică locală Chișinău.

Campania de informare şi sensibilizare a populaţiei are loc în contextul creşterii numărului de infracţiuni, în special a pungăşiilor, care pe parcursul anului 2019, a constituit 810 cazuri.

Astfel, pe durat a trei săptămâni, în unitățile de transport public de călători, pe teritoriul pieţelor comerciale din capitală, precum şi în spațiile publice aglomerate, urmează a fi plasate afişe informative pentru combaterea acestui fenomen.

Totodată, organizatorii Campaniei vor iniția o serie de întruniri cu participarea cetățenilor, unde le fi furnizate pliante informative despre riscul cazurilor de furt a bunurilor personale.

Campania de prevenire a pungăşiilor în spaţiile publice din capitală are ca scop informarea cetăţenilor despre existenţa fenomenului şi metodele de prevenire a acestuia. ,,Este important ca oamenii să ştie cum să acţioneze în situaţiile de risc. Trebuie să ne conjugăm eforturile, pentru a reduce numărul cazurilor de furturi, în transport și în spațiile publice. Astfel, instituțiile de drept şi administraţia publică locală, vor putea beneficia de încrederea cetăţenilor oraşului Chişinău", a menţionat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.