/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mama care și-a abandonat copilul în scara unui bloc, ar fi fost identificată. Poliția a intrat în posesia unor imagini video

missing
27 ianuarie 2020, ora 12:11

Părintele care a abandonat băiețelul de doar o lună în scara unui bloc din sectorul Buiucani, ar fi fost identificat. Poliția a intrat în posesia unor imagini video, surprinse de camerele de supraveghere din apropierea blocului. 

S-au identificat locurile unde sunt amplasate camerele de luat vederi pentru a obține careva imagini despre potențialul părinte. Astfel, a fost identificată o persoană care ar putea fi mama copilului. Se mai lucrează cu imaginile obținute”, a spus Alexei Grosu, șeful adjunct al direcției de poliție Chișinău.

De partea cealaltă, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a precizat că la moment copilul este în siguranță, iar atunci când va fi externat, micuțul ar putea ajunge într-un centru de plasament.

„Copilul este în siguranță și este sub supravegherea medicilor. Există legea care ne indică cum trebuie să procedăm în astfel de cazuri. În cazul în care va fi identificată mama, conform legii 140 al Codului Civil, vom încerca să reintegrăm copilul în familia biologică. În cazul în care mama nu va fi identificată, vom merge pe procedura de stabilire a statutului copilului, de decădere și doar după aceea se va merge la procedura de adopție. Atunci când medici vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament”, a menționat Lucia Caciuc.

Anul trecut au fost înregistrate trei cazuri de abandon, mai puține în comparație cu anii precedenți, când au fost 17 cazuri.

„Nu zicem că nu apar astfel de tentative de a abandona copilul la maternitate, dar suntem foarte insistenți să lucrăm cu mama, încercăm să o convingem. Îi oferim și anumite soluții”, a mai spus Caciuc.

Amintim că nou-născutul a fost găsit abandonat în seara zilei de 23 ianuarie, într-un cărucior, în care se afla și un bilet pe care era scrisă data, luna și anul nașterii copilului.

Micuțul a fost transportat la Spitalul municipal de copii numărul 1, iar a doua zi medicii au spus că starea micuțului este satisfăcătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram