Topul celor mai așteptate documentare din acest an

PE SCURT

De la Hillary Clinton la scandalul monopolului McDonald’s, 2020 s-ar putea să depășească poveștile istorisite anul trecut. Boomul documentarilor continuă și în acest an.  Producătorii de filme documentare anunță că lucrează la o serie de subiecte care abordează realitățile din viața politică, socială și culturală din întreaga lume, scrie Esquire.  

Cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din SUA, Hulu vine cu o serie de documentare despre viața lui Hillary Clinton, în timp ce Netflix va prezenta în curând un documentar despre regretatul, marele astrolog puertorican, Walter Mercado. În același timp, HBO face o scufundare profundă în frauda puțin cunoscută, dar masiv profitabilă a jocului de monopol din McDonalds. Iată câteva documentare care urmează să ne informeze, uimească și să ne trezească la realitățile în care trăim. 

PE LUNG

McDonalds (3 februarie)

Jocul Monopoly al celor de la McDonalds este cunoscut de toți cei care au privit spoturile publicitare de la TV prin anii ’90. Dar ceea ce este mai puțin cunoscut de public este faptul că jocul a fost închis în urma unor serii de dezvăluiri că de ani buni, majoritatea premiilor au fost câștigate în mod fraudulos. 

https://www.youtube.com/watch?v=kK2ZGOsbeqo

Farmacistul (5 februarie)

Documentarul realizat de Netflix Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer, urmărește oamenii simpli care au făcut o anchetă de investigație cu mize de viață sau de moarte atunci când legea nu a mai funcționat. În farmacist, vom vedea o altă cruciadă – cea a farmacistului Dan Schneider, care și-a pierdut fiul din cauza drogurilor. Ulterior, el a observat că tinerii sănătoși mergeau la farmacie ca să ia rețetele pentru Oxycontin. Această observație l-a făcut să lupte împotriva industriei farmaceutice Big Pharma.

Ali și Cavett: Povestea casetelor (11 februarie)

HBO Sports lucrează la documentarul Ali and Cavett în care ne povestește viața lui Muhammad Ali, campionul mondial la box, dintr-o nouă perspectivă. Regizat de Robert S. Bader, filmul va reprezenta pas cu pas evoluția prieteniei dintre Ali și gazda show-ului de televiziune Dick Cavett, precum și dezbaterile televizate despre justiția rasială.

Hillary (6 martie)

În curând, în Statele Unite ale Americii, vor avea loc alegerile prezidențiale noi, ceea ce înseamnă că este momentul potrivit să ne informăm. De aceea, Hulu va prezenta un documentar în patru părți care examinează viața și cariera fostului candidat la președinție și a primei doamne, inclusiv a coșmarului național care a fost la alegerile din 2016.

Ultimul dans (20 iunie)

Netflix și ESPN s-au alăturat pentru a crea o serie din 10 părți care s-ar putea ajunge să fie ultimul cuvânt despre dinastia Jordan-Bulls, cu interviuri cu Barack Obama, Michael Jordan și Steve Kerr și imagini pe care nu le-ai mai văzut niciodată în campionatul definitoriu din Chicago Sezonul 1997-98.

Copiii noștri

În documentar vedem tinerii care au supraviețuit atentatelor armate, care au răpit viețile colegilor, prietenilor și profesorilor. În februarie 2018, un bărbat a ucis 17 persoane dintr-un liceu din Florida. Această tragedie i-a făcut pe tinerii care au supraviețuit să înceapă o campanie națională împotriva violenței cu arme de foc.

Asasinii (TBD 2020)

Este una dintre cele mai înfricoșătoare povești din știrile mondiale din ultimii ani, care urmărește procesul de judecată a celor două femei acuzate că ar fi ucis pe Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.