(hartă) Un grup de profesori din China a realizat o hartă care prezintă live răspândirea coronavirusului din Wuhan

HARTĂ VIRUS

O echipă de la Centrul pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Universităţii Johns Hopkins a realizat o hartă care prezintă live răspândirea noului coronavirus. Harta este actualizată în timp real cu date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA şi din alte surse.

Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă şi codirector CSSE, a coordonat realizarea hărţii, care afişează statistici despre decese şi cazurile confirmate de infecţii cu noul coronavirus (2019-nCoV) la nivel mondial, potrivit sursei citate.

„Am creat acest tablou de bord pentru că suntem de părere că este important pentru public să înţeleagă situaţia focarului pe măsură ce se desfăşoară”, a declarat Gardner.

Harta poate fi accesată AICI.

Datele care stau la baza hărţii sunt colectate de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Naţională de Sănătate din Republica Populară Chineză şi Dingxiangyuan, un site de comunicare pentru profesioniştii din domeniul medical care oferă în timp real informaţii despre cazuri. Harta realizată de CSSE nu prezice, încă, în ce zone ar putea să se răspândească mai departe noul coronavirus.

Duminică, China a confirmat că 54 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1 600 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie.

Majoritatea cazurilor și toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franța și Statele Unite.

S-a observat o transmitere de la om la om, despre care autoritățile medicale cred că a avut originea într-o piață din Wuhan, unde a fost comercializată ilegal carne provenind de la animale sălbatice.

Tot astăzi, cercetătorii chinezi au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese în centrul Chinei. Acest succes reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat noul coronavirus o „urgență în China” săptămâna aceasta, dar a decis să nu o declare de îngrijorare internațională. Cu toate acestea, virusul se răspândește la nivel mondial. Autoritățile franceze au raportat primele cazuri confirmate în Europa vineri seară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente