/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Chinezii sărbătoresc Anul Nou. În multe locuri, festivitățile publice au fost anulate, din cauza coronavirusului

25 ianuarie 2020, ora 22:25

Coronavirusul umbrește serbările de Anul Nou chinezesc. În această zi de sărbătoare, milioane de oameni se întorc la familiile lor. Pe 25 ianurie 2020 începe Anul Șobolanului.

Noul coronavirus le distruge chinezilor serbările de Anul Nou. În multe locuri, inclusiv la Beijing, festivitățile publice programate pentru această sâmbătă, au fost anulate. Și unele atracții turistice au fost închise, în urma deciziei autorităților. Guvernul a pus sub carantină metropola Wuhan, unde trăiesc nu mai puțin de 11 milioane de oameni. Coronavirusul a apărut în premieră la Wuhan, aici fiind înregistrate și cele mai multe cazuri de îmbolnăviri.

Celebrarea Anului Nou chinezesc se mai numește și Serbarea Primăverii sau a Razelor de Lună. Marchează începutul primăverii și un nou ciclu pentru lună. Chiar dacă și în China, din 1912, este în vigoare calendarul gregorian, fazele lunii (sau calendarul solar-lunar) continuă să stabilească zilele de sărbătoare, scrie dw.com.

Tradiții și obiceiuri

Dintre cele 15 zile de serbări tradiționale, seara de Revelion este considerată cea mai importantă. Familiile și rudele serbează până târziu. Încep cu o cină tradițională, marcând elemente importante ale vieții, precum comunitatea, tradiția și hrana. În timp ce diferențele regionale se regăsesc uneori doar în obișnuințele alimentare, unele obiceiuri sunt respectate de toată lumea. De pildă, casele sunt decorate în culoarea roșie, care este considerată cea mai importantă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram