/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Guvernul Chicu pregătește deja politica fiscală pentru 2021

26 ianuarie 2020, ora 11:09

Ministerul Finanțelor pregătește deja politica fiscală pentru anul viitor, deși suntem abia în prima lună a anului 2020. „Obiectivele vor fi setate până în luna mai”, a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul unei ședințe pe care a avut-o cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM).

Reprezentanții patronatelor au menționat mai multe impedimente din activitatea agenților economici din diverse domenii. Printre acestea au fost: insuficiența forței de muncă, necesitatea reglementării controalelor de stat și a modernizării Codului Muncii, consolidarea politicilor publice din domeniul construcției în cadrul unui singur minister, stabilirea politicii bugetar fiscale pe un termen de lungă durată, emiterea tichetelor de masă, valabilitatea patentelor de întreprinzător, desfășurarea licitațiilor publice, impozitele HORECA și reforma justiției.

Prim-ministrul a expus viziunea Guvernului privind soluționarea tuturor problemelor abordate la ședință. În partea ce ține de diminuarea controalelor de stat, a precizat că, în scurt timp, va fi dizolvată Poliția economică.

Privind politica bugetar fiscală, Ion Chicu a confirmat intenția Guvernului de a crea reguli clare și stabile pentru activitatea agenților economici și a invitat  patronatele la dezbaterile lansate de Ministerul Finanțelor, astfel încât, până în luna mai 2020, să fie setate obiectivele politicii fiscale pentru anul 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram