(video/update) Ion Terguță, ales în funcția de Secretar General al Platformei DA

Congresul Aleșilor Locali ai Platformei DA s-a desfășurat astăzi, iar la eveniment au fost prezenți și oaspeți de peste Prut. Este vorba despre vicepreședintele PNL, deputat în Parlamentul României, Ioan Bâlan, ministrul Mediului din România, Costel Alexe, preşedintele PNL Diaspora-Republica Moldova, Adrian Dupu, cât și Alexandru Machedon.

Foto: IPN

„Cât timp va exista Platforma DA, atât timp va exista o speranță”, a declarat Andrei Năstase, în debutul evenimentului.

„Trebuie să spunem că cei de la Platforma DA suntem diferiți, mă refer la actorii politici din Republica Moldova. Avem datoria de a continua de ceea ce am început de mult timp, suntem datori cetățenilor. Acest an este unul istoric, avem datoria să câștigăm. Unitatea de măsură a acestui an este adevărul. RM nu a fost cucerită de nimeni, dar trăim de 30 de ani o tragedie. Suntem din ce în ce mai săraci”, a mai adăugat liderul Platformei DA.

„Noi rămânem partenerii loiali ai Basarabiei. Ne asumăm ca Basarabia să fie parte a Europei, atunci nu ne va despărți nimic, nici măcar Prutul”, a declarat președintele PNL și premierul României, Ludovic Orban, printr-o scrisoare trimisă, ce a fost citică în cadrul întrunirii.

Totodată, azi a avut loc şi Consiliul Politic Național al formațiunii noastre, în cadrul căruia în calitate de Secretar General al Platformei DA a fost desemnat Ion Terguță.


Pub