Andrei Năstase: „În contextul ultimelor manifestaţii ale egoismului politic al partidelor de centru-dreapta, Platforma DA nu mai poate să-și permită sacrificiul politic unilateral. Venim cu un ultim apel”

Platforma DA a făcut „un ultim apel la rațiunea forțelor de centru-dreapta în vederea remedierii situației și identificării candidatului unic pentru alegerile din circumscripția nr. 38.” „Subliniem că în contextul ultimelor manifestaţii ale egoismului politic al partidelor de centru-dreapta, Platforma DA nu mai poate să-și permită sacrificiului politic unilateral”, a declarat liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Foto: captură video

„În afară de acțiunile iresponsabile atestate în procesul înaintării candidaților pentru scrutinul parlamentar pe circumscripția Hîncești, am constatat lipsa progresului şi în discutarea ofertei Platformei pentru identificarea unui candidat comun nepartinic din partea partidelor proeuropene și naționale pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Astfel, ne vedem obligaţi să menţionăm că în cazul în care în scurt timp propunerea noastră nu va fi dezbătută, Platforma DA va înainta propriul candidat pentru alegerile şefului statului”, se arată într-o declarație a formațiunii, adoptată astăzi, la Congresul Aleșilor Locali ai Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase se declară îngrijorat de deciziile partidelor pro-europene de a înainta candidați separați la scrutinul parlamentar de la Hîncești.

„Mai ales că niciun partid din cele la care facem referinţă nu şi-a argumentat concludent refuzul de a se solidariza şi nici nu a înaintat pretenţii la adresa candidatului propus de formațiunea noastră”, a mai adăugat liderul Platformei DA.

În acest sens, Platforma DA a făcut încă un ultim apel în vederea identificării candidatului unic pentru alegerile din circumscripția nr. 38, care vor avea loc la 15 martie.

Amintim că fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, este candidata PAS la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Însă, Platforma DA a anunțat că nu va susține pe Olesea Stamate și a făcut apel către toate forțele democratice europene și naționale din Republica Moldova în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția nr.38 Hîncești.

De menționat că inițial, propunerea Platformei DA era ca la alegerile de pe circumscripția Hîncești să fie înaintat Grigore Cobzac, cel care a ocupat locul II la alegerile din februarie anul trecut, însă PAS, al cărui exponent este, a anunțat că acesta a refuzat oferta, potrivit lui Alexandr Slusari.

Astfel, fostul deputat și membrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Grigore Cobzac, candidează independent în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hîncești.

Cu o reacție în acest sens a venit PAS în care susține că „regretăm situația creată”.

Iar astăzi, 25 ianuarie, președintele organizației orășenești Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petrușan, a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate, ci pe Grigore Cobzac.


Pub