Candidatul PAS desemnat la alegerile parlamentare din Hîncești provoacă neînțelegeri printre organizațiile locale ale formațiunii

După ce președintele unei organizații locale Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petrușan, a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate la funcția de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie în circumscripția Hîncești, PAS a venit cu o nouă precizare.

Foto: PAS

„Ceea ce a fost vehiculat astăzi nu reprezintă poziția Organizației Teritoriale Hâncești, ci a organizației locale din orașul Hâncești (una dintre cele 30 de organizații locale ale PAS din raionul Hâncești). Organizația Teritorială Hâncești PAS susține candidatura doamnei Olesea Stamate pentru funcția de deputat. Dincolo de asta, conform Statutului PAS (art.58 lit.c) din Statutul PAS), decizia cu privire la desemnarea candidatului pentru alegerile parlamentare este competența exclusivă a Consiliului Politic Național PAS. La data de 18 ianuarie a.c. Consiliul Politic Național PAS a decis cu un vot covârșitor (91 pro, 3 abțineri și 0 voturi împotrivă) susținerea candidaturii Olesei Stamate la funcția de deputat în circumscripția Hâncești”, se arată în comunicatul emis de PAS.

De asemenea, formațiunea menționează că astăzi au fost colectate cele 500 de semnături necesare pentru înregistrarea Olesei Stamate în cursa electorală.

„Comportamentul unor membri PAS care nu respectă decizia Consiliului Politic Național PAS va fi analizat la ședințele forurilor statutare ale partidului, care vor lua decizia potrivită. Oamenii din Hâncești o susțin pe Olesea Stamate și ne-au oferit astăzi toate cele 500 de semnături necesare pentru înregistrarea doamnei Stamate în calitate de concurent electoral. Le mulțumim pentru sprijin!”, precizează PAS.

Amintim că fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, este candidata PAS la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Însă, Platforma DA a anunțat că nu va susține pe Olesea Stamate și a făcut apel către toate forțele democratice europene și naționale din Republica Moldova în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția nr.38 Hîncești.

De menționat că inițial, propunerea Platformei DA era ca la alegerile de pe circumscripția Hîncești să fie înaintat Grigore Cobzac, cel care a ocupat locul II la alegerile din februarie anul trecut, însă PAS, al cărui exponent este, a anunțat că acesta a refuzat oferta, potrivit lui Alexandr Slusari.

Astfel, fostul deputat și membrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Grigore Cobzac, candidează independent în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hîncești.

Cu o reacție în acest sens a venit PAS în care susține că „regretăm situația creată”.

Iar astăzi, 25 ianuarie, președintele unei organizații locale Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petrușan, a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate, ci pe Grigore Cobzac.

Marcel Petrușan / Sursa:Marcel Petrușan/facebook


Pub