Un turist plecat din Scoţia spre Republica Moldova, blocat pe un drum forestier plin de gheață, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”

Un turist ce a pornit din Scoţia spre Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Hunedoara, România, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”.

Foto: ISU Hunedoara

Pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor.

După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii, comuna Cerbăl din județul Hunedoara. Bărbatul a spus că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe drumul cel mai scurt.

Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coșmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată.

Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare.

Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ.


Pub