Recomandări #diez. Evenimente colorate pentru un sfârșit de săptămână reușit

evenimente
Foto: malcolm garret

Ultima duminică de ianuarie vine cu soare și multe evenimente la care merită să mergi. Duminică nu e timp de stat acasă, iar ca să te convingem, am selectat câteva evenimente la care să ajungi.

# Seară de Jazz Funk la Uptown

Image may contain: 4 people, beard and text

Duminică seara lăsați-vă purtați de un val puternic de muzică jazz-funk. O echipă de muzicieni notorii vă va fermeca cu talentul și iscusința lor artistică. La saxofon – Dumitru Sergheev, clape – Vadim Shinnik, chitară – Dan Bruma, bass – Cristian Chiaburu, tobe – Iulian Ursu. Mai multe detalii găsiți aici.

# Festivalul Filmului Japonez 2020

Image may contain: text

„Japonia Film Festival” va avea loc la Centrul Cultural Odeon, ca parte a „Japan Arts Cultural Festival 2020”. Proiecția începe la ora 18.00. În program e „Dragă străine”. Makoto (Asano Tadanobu) nu se înțelege cu fiica celei de-a doua soție a lui, Nanae (Tanaka Rena). Așteptând cu Nanae primul lor copil comun, Makoto nu mai poate spune că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu fiică sa din prima căsătorie cu Yuka (Terajima Shinobu). Sufocându-se în familia sa actuală, Makoto, din disperare, decide să organizeze întâlnirea fiicei sale vitrege cu tatăl ei, Sawada (Kudo Kankuro). Mai multe vedeți pe Facebook.

# De ziua lui Mozart

Image may contain: 1 person, text

Prin stilul său inconfundabil, Wolfgang Amadeus Mozart, geniu nonconformist al muzicii mondiale, a revoluționat secolul XVIII, iar opera sa dăinuie prin măreția capodoperei sale. Astfel, la 263 de ani de la nașterea lui Mozart, maestrul Eugen Doga vă îndeamnă să intrați în lumea fără hotare ale geniului care a știut să îmbine perfect eleganța, armonia și viața boemă a secolului XVIII. Mai multe detalii vedeți aici.

# Maeștri Ukiyo-e, de la perioada Edo la perioada Meiji

No photo description available.

În cadrul expoziției sunt expuse aproximativ 80 de stampe japoneze ukiyo-e din patrimoniul muzeului. Ukiyo-e reprezintă o gravură din lemn din perioada Edo și se clasifică pe scară largă în peisaje, locuri faimoase, picturi de actori ai teatrului Kabuki și picturi pentru decor ale acelei vremi ca elemente de afișe moderne. Pentru început, artistul ukiyo-e creează imaginea originală, sculptorul gravează lemnul și apoi tipograful pictează ukiyo-e. Mai multe detalii vedeți aici.

# Jucătorii după N.V. Gogol

Image may contain: text

Vino la spectacolul „Jucătorii” de N.V. Gogol – o comedie criminală în regia lui Iulian Bubuioc. „Fiecare a pierdut sau e pe cale să piardă măcar odată-n viață. Oamenii nu înțeleg ce e jocul de cărți. E suficient ca omul să-și iasă puțin din fire, ca să poți face cu el ce vrei. Toate în lume încep de la un fleac și când te pomenești, jocul mic s-a și făcut mare”, N.V. Gogol. Mai multe vedeți pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente