/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

UE va investi 22,8 milioane de euro în Cahul și Ungheni pentru dezvoltarea social-econimică

25 ianuarie 2020, ora 09:54

Uniunea Europeană va investi 22,8 milioane de euro pentru a susține dezvoltarea polilor regionali de creștere economică inteligentă, incluzivă și durabilă în Cahul și Ungheni, pentru a le asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții și noi oportunități.

Regiunea-cheie Cahul susținută de UE va beneficia de asistență considerabilă pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi, la un nivel cât mai aproape de standardele UE. „Regiunile-cheie UE” reprezintă o inițiativă-pilot care are ca scop accelerarea schimbărilor sistemice prin sinergia inițiativelor anterioare, actuale și viitoare finanțate de UE, precum și a altor proiecte desfășurate de donatori, parteneri de dezvoltare și instituțiile publice. Eliminarea lacunelor și crearea legăturilor între aceste inițiative va crea o temelie solidă pentru o dezvoltare economică de lungă durată.

Sunt mândru să lansez această inițiativă ambițioasă a UE. UE investește resurse substanțiale pentru implicarea cetățenilor și a localităților în crearea de parteneriate puternice pe baza valorilor comune. Acest program are drept scop îmbunătățirea vieții de zi cu zi a cetățenilor. Sunt convins că împreună vom transforma orașele Cahul și Ungheni în poli de creștere inteligentă, incluzivă și durabilă ai Moldovei”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

EU4Cahul asigură și dezvoltarea incluzivă în conformitate cu obiectivele și aspirațiile reînnoite ale Strategiei Uniunii Europene pentru tineret în perioada 2019-2027.

Programul vizează și îmbunătățirea participării cetățenilor în procesul de luare a deciziilor, printr-o transparență și răspundere consolidată a autorităților publice locale. Cetățenii vor fi implicați și angajați pe tot parcursul proiectului. La evenimentul de lansare, care a fost anunțat și primul concurs, un apel pentru idei de îmbunătățire a centrului orașului Cahul. Cele mai inspirate, inovatoare sau interesante idei vor fi premiate.

În timpul evenimentului au fost anunțate și alte proiecte finanțate de UE, care fac parte din același programc u genericul „EU4Moldova”, și care se vor desfășura inclusiv cu susținere din partea Germaniei și a Suediei. Prezentă la eveniment, Ambasadoarea Germaniei a apreciat programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.

Printre alte inițiative finanțate de UE se numără proiectul implementat de UN Women privind consolidarea capacităților în domeniul egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, cu un buget de 5,25 milioane de euro. Proiectul se va concentra pe promovarea politicilor locale sensibile la gen și prevenirea violenței domestice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram