(video) Ministerul Economiei: Anul acesta vor fi reparate circa 200 de km de drum, în valoare de peste două miliarde de lei

Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat lista principalelor drumuri care urmează a fi reparate în anul 2020. În total vor fi reabilitate și modernizate circa 200 de km de drum, în valoare de peste două miliarde de lei.

Foto: UNIMEDIA

În anul curent urmează să fie lansată reabilitarea și modernizarea drumurilor M5 Criva – Bălți, R21 Morozeni – M5, M2 Drumul de centură a municipiului Chișinău (sector numărul 2 și 3), construcția drumurilor М3 – ocolire Cimișlia, М3 – ocolire Vulcănești, R13 Bălți – Florești R 14, R30 Căușeni - Ștefan Vodă, R31 Tudora Palanca, G109 Delacău – Bulboaca etc.

Până în 2019, au fost semnate acorduri de credit și grant în valoare de circa 630 de milioane de euro, pentru reabilitarea a 800 de km de drum. Până în anul 2019 au fost reabilitate 415 km de drum, iar in proces de reparație se află alte 480 de km.

Potrivit minsitrului Anatol Usatîi, darea în exploatare a circa jumătate din drumurile aflate în reabilitare este în întârziere. „Cunoașteți problemele care sunt depitstate pe R1 Chișinău-Ungheni. Din patru sectoare, doar unul este dat în exploatare, vorbim despre drumul de ocolire al orașului Ungheni. Restul sunt în întârziere. Conform planurilor noastre, pe parcursul anului le dăm în exploatare”.

Rețeaua publică de drumuri are peste 10 mii de kilometri, dintre care aproape șase mii de km sunt administrate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, prin intermediul Administrației de Stat a Drumurilor. Dintre acestea, circa 1700 de km de drum consituie rețeaua prioritară, iar peste 4000 de km, rețeaua secundară.

Licitații anunțate în 2020:

Licitații / Sursa:gov.md

Proiecte lansate pentru 2020:

Proiecte lansate / Sursa:gov.md
Proiecte lansate / Sursa:gov.md


Pub