(video) Record uimitor stabilit cu două Unimog-uri! Până la ce altitudine au urcat pe cel mai înalt vulcan activ din lume

Timp de 70 de ani, Unimog a fost un vehicul celebru atunci când vine vorba despre expediții științifice prin toate locurile și condiţiile climaterice din jurul pământului nostru.

Și acum, o echipă formată din zece oameni, condusă de Matthias Jeschke, a reuşit să escaladeze cel mai înalt vulcan din lume, Ojos de Salado din Chile, cu două vehicule Unimog U 5023.

Foto: autoblog.md

Sarcina echipei a fost de a instala patru unități radio de urgență în diferite tabere aflate la mare altitudine pe acest munte activ. În caz de urgență, fiecare dintre cele patru unități poate fi folosită pentru a crea o conexiune radio cu celelalte trei tabere de bază de pe Ojos del Salado. Acest sistem va îmbunătăți siguranța atât pentru alpiniști, cât și pentru cercetătorii științifici.

Ojos de Salado măsoară 6.893 de metri și este astfel cel mai înalt vulcan activ de pe planeta noastră. Vulcanul este parte a deșertului Atacama – unul dintre cele mai secetoase locuri de pe pământ și face parte din celebrul Inel de Foc al Pacificului. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub