Liviu Vovc: Solicităm majorarea compensațiilor pentru persoanele cu dizabilități, după scumpirea călătoriei interurbane

Deputații platformei DA au depus astăzi un demers către Guvern, prin care solicită majorarea compensațiilor pentru persoanele cu dizabilități, pentru a acoperi cheltuielile suplimentare suportate după ce călătoria cu transportul public interurban s-a scumpit.

Foto: UNIMEDIA

„Am solicitat să asigure în regim de urgență majorarea compensațiilor pentru persoanele cu dizabilități în conformitate cu cheltuielile suplimenatare pentru serviciile de transport, pe care sunt nevoiţi să le facă, dat fiind faptul că instituţiile medicale, dar și alte instituții de interes public, se află în centrele raionale, a explicat deputatul Liviu Vovc.

Totodată, Platforma DA a solicitat „rectificarea alocărilor la bugetele autorităților publice raionale și municipale, pentru a asigura capacitatea acestora de achitare a compensațiilor”.

Conform datelor parvenite de la structurile teritoriale de asistență socială, în anul 2017 au beneficiat de compensația pentru serviciile de transport circa 151.561 de persoane cu dizabilități și 15.309 de persoane cu dizabilități locomotorii.


Pub