Igor Dodon: „Maia Sandu și Andrei Năstase vor să scape unul de altul”

Foștii parteneri din cadrul Blocului electoral ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu mai sunt în relații bune, iar președintele Igor Dodon spune că cei doi încearcă „să scape unul de altul”.

Foto: UNIMEDIA

„Ei vor să scape unul de altul. Maia Sandu vrea alegeri parlamentare anticipate ca să scape de Năstase, iar Andrei vrea candidat apolitic la prezidențiale ca să scape de Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon, într-un nou episod al emisiunii sale pe youtube, „Președintele Răspunde”.

Șeful statului crede că la scrutinul prezidențial din toamnă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase va fi pus în situația să cedeze, ca în 2016, în favoarea liderei PAS, Maia Sandu.

„Partenerii lor europeni încearcă sa-l convingă pe Năstase să mai cedeze o dată și eu cred că Andrei va ceda, dar e treaba lor internă”, a adăugat Igor Dodon.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că formațiunea sa încă nu a luat o decizie privind participarea la prezidențiale.

În același timp, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, afirmă că partidul său are un candidat pentru șefia statului, dar speră că forțele democratice vor coaliza și vor sprijini un candidat apolitic, ce ar avea șanse reale de câștig.

În același timp, actualul președinte, Igor Dodon, nu a exclus că va candida pentru al doilea mandat prezidențial, însă o decizie finală în acest sens nu a fost încă adoptată.

La scrutinul din 2016, Igor Dodon a câștigat, avand-o drept contracandidat, în turul II, pe Maia Sandu, în favoarea căreia s-a retras din cursă liderul Platformei DA, Andrei Năstase.


Pub