Membrul PAS, Grigore Cobzac, candidează independent în circumscripția Hîncești: Reacția formațiunii

Fostul deputat PLDM și actualul membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Grigore Cobzac, candidează independent în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hîncești.

Foto: UNIMEDIA

Grigore Cobzac și depus astăzi, 24 ianuarie, actele la CECEU Hîncești pentru înregistrarea grupului de inițiativă și colectarea semnăturilor necesare.

Cu o reacție în acest sens a venit PAS în care susține că „regretăm situația creată”.

„În discuțiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenționează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situația creată. PAS o va susține în continuare pe doamna Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Național PAS”, se arată în comunicatul emis de PAS.

De menționat că inițial, propunerea Platformei DA era ca la alegerile de pe circumscripția Hîncești să fie înaintat Grigore Cobzac, cel care a ocupat locul II la alegerile din februarie anul trecut, însă PAS, al cărui exponent este, a anunțat că acesta a refuzat oferta, potrivit lui Alexandr Slusari.

„Am venit cu ideea să propunem persoana care a participat pe acea circumscripție, Grigorii Cobzac, care a avut un scor relativ bun. I-am întrebat pe colegii de la PAS, dat fiind faptul că domnul Cobzac este exponentul PAS-ului. Dna Maia Sandu ne-a comunicat că dumnealui nu dorește să candideze”, a relatat Alexandr Slusari pentru UNIMEDIA, săptămâna trecută.

Grigore Cobzac a participat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, la fel pe circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești.

Politicianul a fost reprezentat de Blocul Electoral ACUM DA PAS, însă, a fost învins de contracanditatul său Alexandru Botnari, care a acumulat 11.891 de voturi.


Pub