Uite cum arată leagănul electric – cel mai performant device pentru bebe! Modele, prețuri și gama existentă în Moldova

Odată cu apariția unui copil în familie, părinții încep să caute tot mai multe ustensile care ar asigura un somn confortabil, odihnă și distracție pentru micuț – leagăne, șezlonguri, scaune multifuncționale. Cu o astfel de achiziție, copilul are un loc interactiv de joc și odihnă, ce nu-i va permite să se plictisească, iar mama va avea ceva timp în plus pentru sine și restul familiei. 

În esență, leagănul pentru copii este un dispozitiv universal, mulți părinți optează pentru acesta anume datorită versatilității sale. Într-o piață cu o diversitate mare de modele nu este ușor să alegi produsul cel mai bun. Așadar, am decis să vorbim despre tipurile de leagăne pentru bebeluși și cu ce trebuie să fie dotat un leagăn performant – perfect pentru copilul tău. 

Care sunt tipurile de leagăne electrice pentru bebeluși?

Fiecare produs are plusurile și minusurile sale. Chiar dacă ești convins în calitatea acestuia, copilul oricum nu trebuie lăsat pentru prea mult timp singur. Pentru a înțelege mai bine de ce leagăn ai nevoie, îți vom prezenta caracteristicile fiecărui tip.

Leagăn pătuț

Aspectul acestuia amintește de un pătuț pentru bebeluși, atașat de un mecanism pentru susținere. Forma acesteia este una anatomică, iar partea din interior – dură, așa cum recomandă medicul ortoped copiilor de până la un an.

Materialele textile utilizate în fabricare, de regulă, sunt: bumbac, in și polyester. Toate sunt ușor de curățat, nu provoacă alergii, au o textură durabilă și sunt plăcute la atingere. Există modele cu cinci și trei puncte de susținere a curelelor.

Mecanismul leagănulului permite instalarea unui panou pentru joacă deasupra, poate reproduce muzică și balansa copilul. De cele mai multe ori, carcasa este fabricată din metal și este dotată cu mânere pentru transportare. În magazinul online pentru copii Mamico.md, prețul acestora începe de la 1990 lei, de la producătorul Bright Starts din SUA. Un model cu mai multe funcții, precum cel de la compania franceză Babymoov, ajunge la 3990 lei. Acesta are: 5 viteze de legănare, 2 modalități de legănare, timer, detector de mișcare, 8 cântece și poate fi rotit la 360 grade.

Dacă leagănul pătuț are vreun dezavantaj, acesta este speteaza, a cărei poziție nu poate fi schimbată.

Balansoar

Este o alegere utilă chiar și atunci când copilul va mai crește un pic. Datorită construcției, leagănul balansoar pentru copii poate menține o greutate de până la 18 kg și se pliază ușor. Acestea sunt echipate cu centuri de siguranță, ce vor menține copilul, dar în același timp îi vor oferi libertatea de a se mișca. 

Carcasa este construită din aluminiu și are picioare din plastic sau cauciuc, ce previn alunecarea leagănului pe suprafața podelei neacoperite. Plus, la acestea poate fi atașată o masă – de exemplu, modelul producătorului Joie mai este dotat cu muzică, bară cu jucării, vibrații și are trei poziții de înclinare. Prețul lui începe de 1995 lei.

Leagăn șezlong

În mare parte, destinat copiilor de la naștere. Reprezintă un fotoliu ușor de transportat și mai mic decât modelele precedente. Poate fi mutat cu ușurință dintr-o odaie în alta, luat în călătorii, la picnic sau în vizite. 

Aceste modele au un fotoliu moale, ce poate fi fixat în câteva poziții. Unele tipuri, precum cele de la compania Nuna (Olanda) se pot legăna, dacă se mai adaugă un dispozitiv adițional. Pe lângă designul foarte stylish, acestea rezistă până la 60 kg de greutate și, la fel, pot fi găsite în magazinul online pentru bebeluși Mamico.md (sau, de ce nu, în magazinul fizic, dacă vrei să pui mâna chiar tu pe modelul ales, înainte de a-l procura).

Care sunt posibilitățile unui leagăn performant?

  • Regim de viteze: atunci când obosești să duci copilul în brațe, regimul de viteze e un salvator. Leagănele moderne oferă posibilitatea de a alege anume acel tempou, potrivit pentru copilul tău.
  • Timer: perfect pentru cazurile când sarcinile casnice au devenit prea multe și nu reușești să legeni copilul, pentru a-l adormi.
  • Accesorii interactive: bară cu jucării și muzică, lucruri care nu vor permite bebelușului să se plictisească rapid. Mai bine, la unele modele poți conecta telefonul sau alt dispozitiv, pentru a alege playlistul pe care îl consideri potrivit. 
  • Alimentarea cu energie: fie că se conectează direct la priză sau cu baterii – alegi tu, deoarece în ambele cazuri există atât aspecte pozitive, cât și negative. În primul caz nu trebuie să schimbi mereu bateriile, dar în al doilea, ai mobilitate și leagănul funcționează, chiar dacă energia electrică e deconectată. 

Oferă-i copilului tău confortul necesar și distracția de care are nevoie, chiar din primele clipe ale vieții, cu un leagăn electric pentru copii cu adevărat performant.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.